Periodieke gebitscontrole Amsterdam Oost en Watergraafsmeer

Goede mondhygiëne is erg belangrijk. Door regelmatig op controle te komen bij Operatandarts zijn we er altijd op tijd bij. Tijdens een periodieke gebitscontrole checken we de gezondheid van uw mond en de conditie van uw tanden. Zijn er eerste tekenen van gaatjes? Dan raden we u mogelijk aan om andere mondverzorgingsmiddelen te gebruiken. We adviseren doorgaans iedere 6 maanden op controle te komen.

Kosten periodieke controle

De tarieven voor onze tandheelkundige behandelingen worden jaarlijks bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bekijk voor een volledig overzicht van de kosten voor onze behandelingen onze tarievenlijst. Hieronder vindt u enkele tarieven van de periodieke controle.

Code

Behandeling

Kosten

C11

Periodieke controle

€ 22,16

C13

Probleemgericht consult

€ 22,16

Vergoeding periodieke controle

Voor kinderen tot 18 jaar worden alle tandheelkundige behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Bent u boven de 18 jaar, dan heeft u mogelijk een aanvullende tandartsverzekering nodig. Check de vergoedingen altijd bij uw verzekeringsmaatschappij. Ze hebben mogelijk voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor onze behandelingen.

Veelgestelde vragen over periodieke controle

Wat is er zo belangrijk aan een periodieke controle?

Een periodieke controle is goed voor uw gebit. De tandarts kan zo tijdig gebitsproblemen herkennen en preventief handelen. Zo voorkomen we verergering van eventuele problemen en blijft uw gebit in optimale conditie.

Is een periodieke tandartscontrole een verplichting?

Een periodieke tandartscontrole is niet verplicht, maar we raden het wel aan om twee keer per jaar een afspraak te maken. Zo kunnen we gebitsproblemen voorkomen of verergering van bestaande tegengaan. Als u pijn ervaart aan uw tandvlees of gebit, bel dan direct naar 020 694 8057. Dan kijken we of we diezelfde dag nog ruimte hebben om u te helpen.

Hoelang duurt de afspraak?

Voor een periodieke controle  plannen we een half uur in. De tandarts controleert uw gebit en tandvlees en onze mondhygiënist of preventie assistente maakt vervolgens uw gebit schoon. Mocht u geen combinatie afspraak wensen dan is het natuurlijk ook mogelijk om alleen controle uit te voeren of alleen een reiniging. 

Hoe vaak moet ik op controle?

Het is verstandig om twee keer per jaar op controle te komen bij de tandarts. Hiermee voorkomen we verergering van gebitsaandoeningen en kunnen we andere mondproblemen voor zijn.

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt langskomen, telefonisch of via de mail een afspraak maken. We zijn iedere werkdag tussen  07.30 en 15.30 uur bereikbaar via 020 694 8057. U kunt ook een mail sturen naar info@operatandarts.nl. Ook nieuwe patiënten zijn bij ons van harte welkom. Gebruik daarvoor ons inschrijfformulier.

Tandheelkundige behandelingen

Soms heeft u na een periodieke controle een extra tandheelkundige behandeling nodig. Wilt u daar meer informatie over? Kijk dan eens bij: