Kindertandarts Amsterdam Oost en Watergraafsmeer

Veel kinderen zijn vanaf jonge leeftijd al bang voor de tandarts en hebben hier soms op latere leeftijd nog steeds last van. Om dit te voorkomen is het goed om kinderen al vroeg mee te nemen naar de tandarts. Bij Operatandarts maken we van een tandartsbezoekje een aangename ervaring, zeker voor de kleintjes. Zo verlaten jullie onze tandartspraktijk altijd met een grote glimlach.

  • De leukste tandarts voor kinderen
  • Operamuziek tijdens de behandeling
  • Gezellig team van tandartsen, assistentes en mondhygiënisten

Tandarts voor kinderen

Bij Operatandarts krijgt uw kind echt alle zorg en aandacht die hij of zij nodig heeft. Onze tandartsen hebben ruime kennis van het behandelen van kinderen met bijvoorbeeld:

  • Angst voor de tandarts
  • Veel gaatjes in het gebit
  • Gedragsproblemen
  • Een verstandelijke of lichamelijke beperking

Laat uw kind wennen aan een tandartsbezoek

Om uw zoon of dochter kennis te laten maken met de tandarts, kunt u hem of haar op jonge leeftijd al meenemen naar uw eigen afspraak. Zo heeft uw kind de mogelijkheid om te wennen aan het idee, de omgeving en onze tandartsen. Dit maakt de drempel lager om zelf plaats te nemen in de behandelstoel.

Onze werkwijze met operamuziek

Wat Operatandarts zo bijzonder maakt, is de achtergrondmuziek die u hoort in onze praktijk. Oprichter en tandarts Roelant R. de By heeft een grote passie voor operamuziek en laat dit doorschemeren in de gehele praktijk. En dat is niet zonder reden, want het luisteren naar opera kent vele voordelen:

  • Verlaging van stress
  • Betere concentratie
  • Aanmaak van dopamine, dit zorgt voor een gelukkig gevoel

Kosten kindertandarts in Amsterdam Oost - Watergraafsmeer

Reguliere tandartskosten worden voor alle kinderen tot 18 jaar volledig vergoed vanuit de basisverzekering van hun ouders. U hoeft hiervoor ook geen eigen risico te betalen. Gaat het om een specialistische behandeling? Dan krijgt u de kosten meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering

Veelgestelde vragen over de kindertandarts

Meer weten over onze behandelmethodes bij kinderen? Hieronder vindt u een aantal van de meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Waarom een kindertandarts bezoeken?

Een ervaren tandarts maakt de behandeling een stuk prettiger voor kinderen. Zeker als dit op een speelse manier gebeurt, zoals bij Operatandarts. Onze behandelingen zijn zeer geschikt voor jonge kinderen, angstige kinderen en kinderen met gedragsproblemen. We houden het tandartsbezoek gezellig door veel te praten en te zorgen voor afleiding.

Vanaf welke leeftijd naar de tandarts?

U kunt uw kind meenemen naar de tandarts zodra hij of zij het eerste tandje krijgt. Vanaf dan begint u ook met tandenpoetsen en controles bij de tandarts. Meestal vindt het eerste tandartsbezoek plaats bij een leeftijd tussen de 1 en 2 jaar.

Hoe vaak moeten kinderen naar de tandarts?

Net als bij volwassenen is het advies voor een periodieke controle twee keer per jaar. Tijdens de controle geven we u en uw kind advies over de verzorging van het gebit.

Wanneer een tandartsbehandeling bij kinderen?

Een tandartsbehandeling komt pas ter sprake als er iets mis is in het gebit. Het meest voorkomende probleem zijn gaatjes. Onze tandarts spoort de (beginnende) gaatjes op tijdens de controleafspraken en vult ze op. Indien de tand/kies binnenkort lijkt te wisselen, is er in de meeste gevallen geen behandeling nodig.

Wat moet ik doen als ik zelf angstig ben voor de tandarts?

Het is belangrijk dat uw eigen angst niet overslaat op uw kinderen. Vraag daarom liever uw partner of familielid om uw kind mee te nemen naar de tandarts. Dit helpt bij de geruststelling van uw kind.

Wat onze patiënten over Operatandarts zeggen

“Eindelijk een tandarts gevonden die goed om kan gaan met mijn kinderen. Vooral de jongste was in het verleden erg bang voor de tandarts. Dat is sinds we naar operatandartsen gaan over :)” - Willem

“Super goede service, ik ben tevreden. Ik raad heel Amsterdam oost aan om patiënt te worden.” - Vanna

“Toppraktijk!! Er werkt een vast team van zeer ervaren professionals die je als patiënt meteen op je gemak laten voelen. Ook word je heel goed meegenomen in het behandelplan. Kortom, een absolute aanrader in hartje Amsterdam Oost.” - Laura

Operatandarts teamfoto van tandartsen, assistentes en mondhygiënisten.

Operatandarts: dé tandarts voor uw kind

Voor overige vragen, meer informatie of advies kunt u tijdens onze reguliere openingstijden contact met ons opnemen. Onze praktijk in Amsterdam Oost – Watergraafsmeer is telefonisch bereikbaar via 020 694 8057 en per mail op info@operatandarts.nl. Wilt u alvast online kennismaken met onze tandartsen? Bekijk hier ons team.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Tandartsbehandelingen in Amsterdam Oost - Watergraafsmeer

Operatandarts is meer dan alleen een kindertandarts. U kunt bij ons ook terecht voor de volgende behandelingen: