Kunstgebit Amsterdam Oost en Watergraafsmeer

Heeft u last van ontbrekende tanden en kiezen of wilt u uw volledige gebit laten vervangen door een kunstgebit? Bij Operatandarts in Amsterdam Oost kijken we naar de huidige conditie van uw gebit en op basis daarvan adviseren onze specialisten u graag over de beste behandeling. Bij ons wordt u hartelijk ontvangen. Behandelingen voeren we uit met operamuziek op de achtergrond. Wel zo relaxt. Ook krijgt u bij ons:

  • Een kunstgebit binnen 6 weken
  • Een team van specialisten
  • Een pijnloze behandeling van uw klachten
  • De mogelijkheid voor een directe spoedbehandeling

Ga weer stralend door het leven en maak een afspraak voor uw nieuwe kunstgebit. Bel met onze praktijk of maak digitaal een afspraak.

Kosten kunstgebit

Vooraf een prijsindicatie geven van de verschillende gebitsprotheses is erg moeilijk. Daarom kijken we graag eerst naar uw gebit en bespreken we daaropvolgend het behandelplan. We bespreken dan tijdens een consult wat uw kunstgebit gaat kosten.

Vergoeding door uw verzekering

Vanuit de basisverzekering geldt doorgaans een vergoeding van 75% voor een volledig kunstgebit. Hier heeft u eens in de 5 tot 8 jaar recht op, afhankelijk van uw zorgverzekering. Daarbij ontvangt u mogelijk vergoedingen voor de nodige reparaties. Informeer bij uw eigen verzekering in hoeverre een kunstgebit vergoed wordt.

Kunstgebit nodig? Maak een afspraak

Heeft u een kunstgebit nodig of wilt u meer weten over de behandeling? Neem telefonisch contact met ons op of maak direct online een afspraak. Tijdens een consult bekijken we de beste opties voor uw gebit.

Veelgestelde vragen kunstgebit

Lees hieronder de antwoorden op de meestgestelde vragen over het krijgen, dragen en onderhouden van een kunstgebit. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 020 649 8057. Onze tandartsen vertellen u graag meer over alle mogelijkheden.

Waar moet ik mijn kunstgebit mee schoonmaken?

Met normale of iets grotere borstel en water. Deze maakt u nat en vervolgens borstelt u het gehele oppervlak zachtjes schoon. Wanneer u te hard borstelt, kunt u de kunststof en het metaal beschadigen. Als u klaar bent met borstelen, spoelt u de prothese af met warm water. Als er tandsteen ontstaat op uw kunstgebit kunt u hem het beste even weken in azijn en vervolgens goed afspoelen en -borstelen.

Hoe vaak moet ik mijn prothese reinigen?

Het is aan te raden uw kunstgebit twee tot drie keer per dag te reinigen met de speciale borstel en water. Beide koopt u bij de drogist. Voor optimaal comfort is het ook prettig als u uw prothese afspoelt iedere keer nadat u iets heeft gegeten.

Hoe gaat het in zijn werk als ik een kunstgebit krijg?

Als u een volledig kunstgebit krijgt, worden allereerst de overgebleven tanden verwijderd. Voordat de tandarts dit doet, maakt hij een afdruk van het gebit, zodat de vorm, beet en kleur van het kunstgebit zo natuurgetrouw mogelijk zijn.

Hoe weet ik of mijn kunstgebit niet goed past?

Met een slecht zittend kunstgebit kunt u niet goed praten of eten. Als de prothese los zit, krijgt u last van schuurplekjes en die doen pijn. Kauwen wordt op deze manier lastig en pijnlijk. Denkt u dat uw prothese niet goed zit? Neem dan contact met ons op.

Onze behandelingen

Bij Operatandarts kunt u terecht voor allerlei tandheelkundige zorg. We gaan dus verder dan enkel kunstgebitten. Neem ook eens een kijkje bij: