Mondhygiënist Amsterdam Oost en Watergraafsmeer

 Een mondhygiënist reinigt de diepe pockets in uw gebit waar u met een rager of tandenstoker niet bij kunt. Voor de mondhygiënist ligt de focus niet op preventieve mondverzorging, maar op de behandeling van tandvleesproblemen.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Maak via onderstaande button een afspraak met onze mondhygiënist of bel ons voor meer informatie.

Kosten mondhygiënist

De tarieven voor een behandeling bij de mondhygiënist worden jaarlijks vastgesteld door de NzA. Omdat iedere behandeling verschilt, kunnen we op voorhand geen indicatie geven van de kosten. De volledige tarieven vindt u in ons tarievenoverzicht.

Vergoeding mondhygiënist

Voor onze cliënten tot 18 jaar oud worden behandelingen door de mondhygiënist vergoed vanuit de basisverzekering. Cliënten boven de 18 jaar hebben hier mogelijk een aanvullende tandartsverzekering voor nodig. Informeer altijd voor de zekerheid bij uw verzekeraar. U moet namelijk mogelijk aan bepaalde voorwaarden voldoen voor een vergoeding van de zorgverzekering.

Veelgestelde vragen over de mondhygiënist

Heeft u nog vragen over een bezoek aan de mondhygiënist? Hieronder staan de meestgestelde vragen over dit onderwerp. Heeft u nog andere vragen? We horen ze graag: bel gerust naar 020 649 8057.

Moet mijn tandarts mij doorverwijzen naar de mondhygiënist?

Nee, u staat vrij om zelf een afspraak te maken met de mondhygiënist. Wel is het zo dat de tandarts u doorverwijst naar aanleiding van een periodieke controle. Voor bepaalde behandelingen heeft de tandarts geen tijd tijdens een controle en de mondhygiënist wel.

Waarom ook naar de mondhygiënist?

Normaal gesproken kijkt een tandarts alleen naar de staat van uw tanden en tandvlees. Wanneer er iets mis is, constateert de tandarts dat, maar de behandeling besteedt hij meestal uit. Dat komt omdat de expertise van mondhygiënisten, en dus ook hun takenpakket, de afgelopen tijd flink is gegroeid.

Wordt een behandeling bij de mondhygiënist vergoed?

In veel gevallen vergoeden zorgverzekeraars de zorg die een mondhygiënist levert vanuit een aanvullende tandartsenverzekering. De vergoedingen verschillen sterk van elkaar. Het is ons advies om van tevoren uw polis goed te controleren en bij vragen contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Wat doet een mondhygiënist?

Een mondhygiënist is een hbo-geschoolde paramedicus die binnen de mondzorg werkt. De werkzaamheden van een mondhygiënist zijn voornamelijk gericht op preventie van tand(vlees)problemen. Gaatjes, plak, verkeerd poetsen en tandsteen zijn tandproblemen die hierbij horen.

Wat kost een behandeling?

De kosten van een behandeling hangen af van hoelang de mondhygiënist bezig is. De ene behandeling is de andere niet en iedereen heeft specifieke mondzorg nodig. Het is daarom lastig om een precieze prijs te noemen voor een bezoek aan een mondhygiënist. Bekijk onze tarieven voor een totaaloverzicht van de behandelingen.

Een compleet pakket aan tandheelkunde

Naast het verzorgen van een optimale mondhygiëne bieden we veel andere tandheelkundige behandelingen. Bijvoorbeeld: