Esthetische tandheelkunde Amsterdam Oost – Watergraafsmeer

Wilt u liever niet glimlachen omdat u niet blij bent met uw gebit of heeft u last van gele tanden? Met onze esthetische tandheelkundige behandelingen zorgen we ervoor dat u weer durft te lachen. In onze professionele kliniek in Amsterdam Oost voeren we de behandelingen uit met operamuziek op de achtergrond. U kunt dus lekker ontspannen terwijl wij uw gebit weer helemaal mooi maken. Andere voordelen van Operatandarts:

  • Ervaren team van specialisten
  • Pijnloze behandelingen
  • Beste tandheelkundige zorg door moderne apparatuur

“Ik vond mijn tanden altijd een beetje geel en ik heb veel thuisbleekmethoden gebruikt. Bij Operatandarts in Amsterdam werd ik erg vriendelijk geholpen en dankzij hun bleekmethode zijn mijn tanden nu mooi, natuurlijk wit” – Amelia de Groese

Cosmetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde noemen we ook wel cosmetische tandheelkunde. De werkzaamheden die we uitvoeren zijn niet essentieel voor uw mondgezondheid, maar zorgen wel voor een boost van uw zelfverzekerdheid. Als u niet bij bent met uw gebit, kan dit namelijk grote invloed hebben op hoe u zichzelf ziet.

Esthetische tandheelkundige behandelingen

Bij Operatandarts kunt u onder andere terecht voor de volgende cosmetische tandheelkundige behandelingen:

Kronen en bruggen

Met kronen en bruggen kunnen we gaten in uw gebit wegwerken. Hiermee verbeteren we de esthetische eigenschappen van uw gebit. Kronen gebruiken we om beschadigingen weg te werken. Mist u enkele tanden, dan plaatsen we een brug met een neppe tand of kies.

Facings

Met facings kunnen we niet alleen de stand van uw tanden veranderen, we kunnen de facings ook enkele tinten witter maken. Hierdoor geniet u altijd van mooie, rechte, witte tanden. Facings zijn plaatjes van composiet of porselein die we over uw bestaande tanden plaatsen om ze mooier te maken. De behandeling van beide soorten facings verschilt niet veel, maar het hangt van uw gebit af welke facings het beste bij u passen. We adviseren u hier graag over.

Witte vullingen

Voorheen waren vullingen niet witgekleurd. Bij lachen of gapen ziet men dan dat u vullingen heeft. Om dit te voorkomen kunt u bij ons terecht voor witte vullingen. Deze variant is nagenoeg niet zichtbaar, waardoor u altijd uw mooie gebit behoudt.

Tanden bleken

Heeft u last van gele tanden en wilt u een mooi, natuurlijk resultaat? Door uw tanden professioneel te laten bleken voorkomt u niet alleen hevige verbranding van uw tandvlees, we zorgen ook nog eens voor een natuurlijk resultaat. We gebruiken alleen goedgekeurde bleekgel tijdens de behandeling. Hierdoor is het laten bleken van uw tanden volkomen veilig.

Fluorose

Fluorose zijn witte, gele of bruine vlekken op de tanden. Deze ontsierende plekjes ontstaan tijdens de aanmaak van de tanden, dus op het moment dat u nog een melkgebit had. De ‘volwassen’ tanden zitten dan nog onder het tandvlees. Fluorose is te verhelpen met een pijnloze techniek die geen schade toebrengt aan het gebit. Door middel van ICON, een zogeheten nano-infiltratietechniek, behandelen we de vlekken en maken we de tand tegelijkertijd sterker.

“Jaren geleden moest ik vullingen laten plaatsen. Dit zijn van die lelijke, donkere plaatjes op mijn kiezen en dat vind ik niet mooi. Ik koos daarom voor witte vullingen en ik ben overdonderd door het resultaat. De rest van mijn tanden lijken gewoon witter!” – Jasmine uit Amsterdam

Tarieven cosmetische tandheelkunde

Jaarlijks worden alle tandheelkundige tarieven vastgesteld door de NZa. Hierdoor betaalt u bij elke tandheelkundige kliniek dezelfde tarieven. Omdat we helaas geen tarieven kunnen benoemen voordat we uw gebit en wensen kennen, verzoeken we u om een afspraak te maken met onze specialisten. Tijdens dit consult bespreken we welke behandeling nodig is en welke tarieven daaraan hangen. Voor een volledig overzicht van de kosten bekijkt u ons tarievenoverzicht.

Vergoeding door de zorgverzekering

Het verschilt per zorgverzekering en behandeling of uw verzekeraar een vergoeding uitkeert. Is de behandeling een gevolg van een ongeval, dan wordt mogelijk wel een bedrag uitgekeerd. We adviseren u daarom om na uw consult bij ons contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. U weet op dat moment welke behandeling het meest geschikt is voor u en daarmee kunt u bij de verzekering navragen wat wel en niet vergoed wordt.

Voor-en-na-foto’s

Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na

Veelgestelde vragen over esthetische tandheelkunde

Wat is esthetische tandheelkunde?

Onder alle esthetische tandheelkunde vallen alle tandheelkundige behandelingen die zijn bedoeld voor het verfraaien van uw gebit. Het is een specialisme voor het mooier maken van verkleurde of scheve tanden, maar ook voor het restaureren van beschadigde tanden. Bijvoorbeeld als u een ongeluk heeft gehad.

Ben ik ook geschikt voor esthetische tandheelkunde?

In principe komt iedereen in aanmerking voor esthetische tandheelkunde. Dit hangt natuurlijk deels af van de behandelingen die nodig zijn voor het verfraaien of restaureren van uw gebit.

Ik wil wittere tanden. Wat zijn de opties?

Er bestaan verschillende opties om wittere tanden te krijgen. Zo kunt u kiezen voor het bleken van uw gebit. Bij bleken gebruiken we een klein percentage waterstofperoxide om de kleurstoffen in uw tanden om te zetten in water en zuurstof. Ook kunt u kiezen voor tandkleurige schildjes geplaatst op uw tanden: facings. Met facings kunnen we tevens de vorm van uw tanden aanpassen en zo ongewenste spleetjes of scheefstaande tanden verhelpen.

Ik wil ook een mooie glimlach. Wat moet ik doen?

Allereerst is het belangrijk dat u uw wensen kenbaar maakt aan uw tandarts door een afspraak te maken. De tandarts bekijkt dan samen met u wat de beste opties zijn voor eventuele behandelingen.  Zo kunnen we samen werken aan een gezond en mooi gebit.

Maak een afspraak bij Operatandarts

Wilt u weten welke esthetische tandheelkunde past bij uw gebit en uw situatie? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult. We bekijken uw gebit en we horen uw wensen aan. Op basis daarvan maken we een inschatting van de behandeling.

Onze behandelingen

Natuurlijk verzorgt Operatandarts andere tandheelkundige behandelingen naast esthetische tandheelkunde. Bent u benieuwd naar welke? Kijk dan bij: