Kronen en bruggen Amsterdam Oost en Watergraafsmeer

Bij schade aan uw tand of kies kunnen we ervoor kiezen om een kroon te plaatsen. Heeft u ontbrekende delen in uw gebit die u wilt laten opvullen, dan kan een brug uitkomst bieden. Bij Operatandarts kijken we altijd eerst naar de huidige conditie van uw gebit en op basis daarvan kiezen we de beste behandeling. Bij ons in de kliniek heerst er altijd een ontspannen en familiaire sfeer. We kiezen er ook voor om de behandelingen uit te voeren onder het genot van prachtige operamuziek. Vandaar ook onze naam. Bij ons:

  • Is er ruimte voor spoedbehandelingen
  • Vindt u een ervaren team van specialisten
  • Wordt u pijnloos behandeld
  • Krijgt u de beste kwaliteit tandheelkundige zorg

Kronen

Heeft u een afgebroken of verkleurde tand of kies? Dan kan een kroon uitkomst brengen. Dit porseleinen plaatje plaatsen we over de betreffende tand, waardoor hij er weer als nieuw uitziet. De kroon wordt aan uw tand vastgelijmd. Hierdoor kunnen we garanderen dat hij niet zomaar loslaat.

Bruggen

Mist u meerdere tanden of kiezen en wilt u de ontstane ruimte laten opvullen, dan kunnen we ervoor kiezen een brug te plaatsen. Dit is een verbinding tussen de bestaande tanden en kiezen die uw gebit opvult. Door de brug aan deze aangrenzende tanden of kiezen vast te maken, laat hij niet snel los.

Wanneer een kroon of brug?

Een kroon of brug kan uitkomst bieden wanneer:

  • U last heeft van tandbederf
  • Er tanden of kiezen ontbreken
  • Uw tanden scheef staan
  • Uw tanden verkleurd zijn

Kosten van kronen en bruggen

De tandartstarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NzA). We kunnen vooraf niet precies zeggen wat de tarieven zijn voor uw specifieke behandeling. Voor een volledig overzicht van onze tarieven verwijzen we u naar onze tarievenlijst.

Vergoeding door uw verzekering

Voor zowel volwassenen als kinderen onder de 18 jaar vallen kronen en bruggen niet onder de basisverzekering. Met een aanvullende tandverzekering kunt u mogelijk wel een deel vergoed krijgen. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekering.

Het plaatsen van kronen en bruggen

Het plaatsen van kronen en bruggen doen we in 6 stappen.

Tand of kies slijpen

Om de kroon of brug goed te laten passen, slijpen we uw tand of kies iets bij. U krijgt hiervoor een verdoving toegediend, dus u voelt niets van de behandeling.

Afdruk maken

Met behulp van een druklepel maken we een afdruk van uw gebit. Aan de hand van deze afdruk kan het tandtechnisch centrum een passende kroon of brug maken.

Beetregistratie

Om de stand van uw gebit te beoordelen, maken we een beetregistratie. Hierdoor krijgen we een goed beeld van de hoogte van de kroon of brug.

Kleurbepaling

Om de kroon of brug naadloos aan te laten sluiten op uw huidige gebit, bepalen we samen met u de juiste kleur. We kijken hierbij voornamelijk naar de huidige kleur van uw gebit.

Tijdelijke noodvoorziening

De afgeslepen tand of kies moet wel beschermd blijven. Hiervoor leggen we een tijdelijke noodvoorziening aan. Na ongeveer 2 weken komt u terug om uw kroon of brug te laten plaatsen.

Plaatsing kroon of brug

Tijdens de tweede behandeling plaatsen we uw nieuwe kroon of brug. We maken hem vast met een soort snelhardend cement, waardoor de kroon of brug niet snel zal loslaten. Hierna bent u klaar!

Consult? Maak een afspraak

Wilt u meer weten over onze kronen en bruggen of wilt u een afspraak maken? Bel ons of gebruik onderstaande knop om direct een afspraak te maken. Samen kijken we naar de beste behandeling voor uw gebit.