Facings Amsterdam Oost en Watergraafsmeer

Facings verfraaien uw gebit doordat ze over verkleurde of afgebroken tanden worden geplaatst. Ook een gebit met een spleetje of scheve tanden kan prachtig worden met facings. Een facing is een laagje composiet of porselein waarmee de vorm en kleur van een bestaande tand aangepast kan worden. De tandarts repareert zo afgebroken hoekjes en maakt gele tanden weer wit.

Facings bij Operatandarts

Operatandarts kijkt altijd eerst naar de staat van uw gebit en adviseert op basis daarvan over de behandeling die het beste bij u past. Zoals onze naam al zegt werkt de tandarts bij het prachtige geluid van operamuziek, zodat er een ontspannen en informele sfeer is in onze kliniek. Bij Operatandarts:

  • Zijn de behandelaars gespecialiseerd in facings
  • Krijgt u de hoogste kwaliteit tandheelkundige zorg
  • Vindt een ervaren team van specialisten

Kosten van facings

De kosten voor tandheelkundige zorg zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Alle tandartspraktijken in Nederland hanteren daarom dezelfde tarieven. Kijk op onze tarieven pagina voor meer informatie.

Vergoeding door uw verzekering

Niet elke verzekeraar biedt een volledige vergoeding voor facings. Daarnaast dient u als volwassene vrijwel altijd aanvullend verzekerd te zijn. Controleer uw verzekeringspolis of neem contact op met uw verzekeraar om meer te weten te komen over de vergoeding van uw verzekering voor facings.

Het plaatsen van facings

Facings zijn beschikbaar in twee verschillende materialen: porselein en composiet. Het zijn allebei schildjes die over de tanden heen worden geplaatst. Facings van porselein gaan lang mee, verkleuren niet en worden geplaatst in meerdere behandelingen. Facings van composiet zijn goedkoper en kunnen in 1 behandeling geplaatst worden, maar zijn wel minder duurzaam.

Porseleinen facings

Na de intake, waarin we uw wensen en mogelijkheden bespreken, krijgt u een afspraak waarbij er een afdruk wordt gemaakt van uw gebit. De tandarts bespreekt de vorm en kleurschakering van uw facings met u, waarna ze voor u op maat worden gemaakt. Tijdens de vervolgafspraak worden uw tanden voorbehandeld, van een hechtlaag voorzien en vervolgens plaatst de tandarts de porseleinen facings.

Composiet facings

Facings van composiet worden in 1 dag geplaatst, omdat ze direct op de tand gevormd worden. Het composiet wordt op uw tand aangebracht en uitgehard met een speciale lamp. Daarna worden ze op maat geslepen en ziet u direct het resultaat.

Veelgestelde vragen over facings

Hoelang gaan facings mee?

De levensduur van facings hangt af van een goede verzorging van de tanden. Breng daarom regelmatig een bezoek aan de tandarts voor een gebitscontrole en laat uw gebit onderhouden door de mondhygiëniste.

Is mijn gebit geschikt voor facings?

In sommige gevallen zijn facings niet mogelijk. Wanneer uw tanden en kiezen ernstig beschadigd zijn, is uw gebit niet altijd geschikt voor facings. Wanneer dit het geval is, kijkt uw tandarts met u naar de mogelijkheden voor een brug of kronen.

Hoe onderhoud ik facings?

U onderhoudt uw facings het beste door regelmatig te poetsen. Roken en het drinken van koffie en thee hebben een nadelige invloed op de kleur van de facings en raden we dan ook af.

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over onze facings of wilt u een afspraak maken? Bel ons of gebruik de onderstaande knoppen om direct een afspraak te maken. Samen kijken we naar de beste behandeling voor uw gebit.

Ontdek onze behandelingen

Facings zijn slechts een klein onderdeel van het uitgebreide pakket met tandheelkundige behandelingen die we uitvoeren bij Operatandarts. Wilt u meer weten? Kijk dan ook eens bij: